15/9/07

Σκέψη και συνειδητή ψήφος.

Ένα 24ωρο προτού ανοίξουν οι κάλπες, τι μπορεί να συμβαίνει στη χώρα? Πρόκειται σύμφωνα με τους "ειδικούς" για ένα εξαιρετικά κρίσιμο 24ωρο, η τελευταία μέρα περισυλλογής, η τελευταία ευκαιρία να επιλέξει κάποιος/α συνειδητά και όχι αυθόρμητα και βιαστικά μέσα στο παραβάν, σε ποιο κόμμα, σε ποια πρόσωπα θα πάει η ψήφος του/της. Ένα τελευταίο 24ωρο ανταλλαγής απόψεων, μία τελευταία ευκαιρία να διαβάσει κανείς, να ακούσει, να ενημερωθεί για τις θέσεις των πολιτικών, για όσα δεν πρόλαβε να σκεφτεί μέσα στην προεκλογική καταιγίδα που έπληξε τη χώρα...

Όταν προκυρήχθηκαν, εν μέσω πυκαγιών, οι εκλογές για τις 16 Σεπτεμβρίου θυμάμαι πως σκεφτόμουν ότι η παρούσα ακυβέρνητη κυβέρνηση θα επικρατούσε πολύ εύκολα και δεύτερη φορά. Έλα όμως που οι πολιτικές πράξεις ή απραξίες έχουν και αντίκτυπο... Κι έτσι βρεθήκαμε στην πιο σύντομη, αλλά και πιο -δύσκολα είναι η αλήθεια- ενδιαφέρουσα προεκλογική περίοδο των τελευταίων ετών. Ενδιαφέρουσα επειδή είναι η πρώτη φορά που τόσο ανοιχτά εκφράζεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το δικομματισμό, πρώτη φόρα που υπάρχει τέτοιο ρεύμα πολιτικής ανησυχίας, πρώτη φορά που
τόσοι πολλοί είναι αναποφάσιστοι, αλλά αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν τα δύο κόμματα που έφεραν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Επιβιώσαμε από τον βομβαρδισμό των πολιτικών σποτ, την ασύμμετρη απειλή των πολιτικών στα τηλεοπτικά παράθυρα, τις αμέτρητες αφίσες και τα φυλλάδια που "κοσμούν" τους δρόμους της χώρας, τις προεκλογικές ομιλίες με τις ελληνικές σημαίες και τα ξύλινα, κούφια λόγια... Κι έτσι βρισκόμαστε εδώ, 24 ώρες πριν τις εκλογές. Σκέψη και συνειδητή ψήφος. Αυτά πρέπει να πράξουμε σήμερα και αύριο. Και να έχουμε υπόψη μας ότι με το νέο εκλογικό νόμο που εφαρμόζεται σε αυτές τις εκλογές, το λευκό, το άκυρο απλώς ενισχύουν το πρώτο κόμμα.

Όπως και να εξελιχθεί αυτό το 24ωρο, το σίγουρο είναι πως μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, όλη η χώρα θα είναι στο πόδι εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Και αν δε μπορέσουν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, τότε θα ξημερώσουν πραγματικά ενδιαφέρουσες μέρες που θα μετρήσουν την πολιτική βούληση αυτής της χώρας.


Με το καλό να ψηφίσουμε!



υ.γ. - Ένα πραγματικά ενδιαφέρον άρθρο.

υ.γ.2 - Τυχαίος διάλογος...

X:Να ψηφίσω λες κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;
Y:Άν όχι τώρα,πότε;
X:Πότε;
Y:Όπως έλεγε ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του 20ου αιώνα: "Χθες ήταν νωρίς, αύριο είναι αργά: Τώρα!".