9/9/07

Θεωρία της χαμένης ψήφου ή θεωρία του μαζοχισμού?


Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα ασκεί πολιτική, που θα είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, τα οποία έτσι που χρονίζουν θα γίνουν προβλήματα της αιωνιότητας και η οποία δε θα περιορίζεται στα επικοινωνιακά της καθήκοντα (είπαν του χαζού να χέσει και αυτός....).

Η αδυναμία διακυβέρνησης είναι σε κάθε περίπτωση πολύ επικίνδυνη για την χώρα σε μία εποχή που γλύφει τις πληγές της και τα μέτωπα που αναμένεται να ανοίξουν θα πολλαπλασιάζονται σαν τα πύρινα μέτωπα αυτού του καλοκαιριού (ασφαλιστικό, δημόσια διοίκηση, παιδεία κ.α).

Χρειαζόμαστε πολιτικούς και πάνω απ όλα πολιτικές που θα είναι σε θέση να δίνουν λύσεις. Οι πυρκαγιές και η καταστροφή που ακολούθησε μπορεί να ξεγύμνωσαν το ελληνικό κράτος, όμως μια σειρά από προβλήματα, όπως η ανεργία των νέων ανθρώπων που απλά δε βλέπουν... μέλλον, τα 2/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που αμείβονται το πολύ -πολύ με 1000 ευρώ, η διαφθορά ως ελληνικός κανόνας και όχι ως εξαίρεση, η ακρίβεια που μας κατατάσσει ως μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης -άλλο που η ξιπασιά του εικονικού μας νεοπλουτισμού δε μας επιτρέπει ούτε καν να το παραδεχτούμε- κ.ά, θα ξεγυμνώσουν με εντυπωσιακό τρόπο μπροστά στα μάτια μας την αδυναμία της ελληνικής κοινωνίας.

Χρειαζόμαστε πολιτικούς και πάνω απ όλα πολιτικές που θα πατάνε στο έδαφος κοιτώντας όμως ταυτόχρονα ψηλά, αφού οι ανισότητες της εποχής μας κραυγάζουν από όλες τις πλευρές για την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη.

Με βάση τα παραπάνω και κυρίως με οδηγό τα τελευταία 30 χρόνια είναι ξεκάθαρο ότι η θεωρία της χαμένης ψήφου επιτάσσει να μην ψηφίσει κάποιος, σε καμία περίπτωση, ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Ο,τιδήποτε άλλο, δε θα έχει πολύ απλά καμία σχέση με τη λογική και με τη θεωρία για μία χρήσιμη και όχι χαμένη ψήφο. Θα είναι μία θεωρία που θα αναφέρεται στο μαζοχισμό μας.

Μην περιμένετε να σας πω τι να ψηφίσετε. Ας στείλει ο καθένας το μήνυμα του με τον τρόπο που εκείνος κρίνει. Άλλωστε η δημοκρατία δε θέλει πολίτες που να τρέφονται με μασημένη τροφή (μπαμπά-μαμά τι να ψηφίσω;). Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση, μόνο που η τελευταία θα γίνει πράξη μόνο αν οι κυβερνώντες των δύο κομμάτων συνειδητοποιήσουν, με τη ψήφο μας, πόσο αδύναμοι είναι στην πραγματικότητα.

Ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να διαφωνήσει;
H χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση
.


υ.γ. - Ευχαριστούμε τον φίλο μας Χ.Μ. για τις δόσεις "σοφίας"...