26/8/07

Και τώρα ζητάνε την ψήφο μας...


Άνθρωποι καίγονται, χιλιάδες στρέμματα δάσους χάνονται, ζώα και καλλιέργειες γίνονται στάχτη και μέσα σε όλα αυτά γνωστό κανάλι διαθέτει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, όχι στους πυροπαθείς, αλλά σε αυτούς που θα δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες πληροφορίες για τους εμπρηστές! Λεφτά δηλαδή που πιθανώς να μη δώσουν ποτέ. Άλλο κανάλι έχει διαθέσει τα ελικόπτερά του στην πρόληψη των πυρκαγιών… στην Αθήνα.

Μεγάλη κομματική παράταξη δίνει το 30% της εκλογικής επιχορήγησής της στους πυροπαθείς. Το ποσό όμως που δαπανάται στην προεκλογική εκστρατεία είναι υπέρογκο και το 30% της επιχορήγησης είναι απλώς «παρηγοριά στον άρρωστο».

Οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων έτρεξαν στον τόπο ή μάλλον στους τόπους της τραγωδίας. Εύλογη ερώτηση με ανάλογη απάντηση: «Τι κάνουν εκεί οι αρχηγοί;» «Ψηφοθηρία». Έστειλαν κλιμάκια από την πρώτη στιγμή, επαρκείς πυροσβεστικές δυνάμεις ξέχασαν να στείλουν.

Και πριν σβήσει η φωτιά που κατακαίει την Πελοπόννησο, άρχισαν αμέσως οι αλληλοκατηγορίες και η επίρριψη ευθυνών. Όταν και τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν στην εξουσία δεν έλαβαν επαρκή μέτρα δασοπυρόσβεσης και τώρα προσπαθούν με νευρικές κινήσεις να βάλουν σε τάξη το χάος που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα.

Ενέργειες που προωθήθηκαν ιδιαίτερα από τηλεοπτικά κανάλια και πολιτικούς ήταν ότι η Ελλάδα τίθεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η 25η Αυγούστου κηρύσσεται ημέρα εθνικού πένθους. Τι σημαίνουν αυτά όμως επί της ουσίας; Μήπως αποστολή περισσότερων πυροσβεστών επίγειων δυνάμεων ή περισσότερων εναέριων δυνάμεων; Εκπόνηση κάποιου σχεδίου δράσης για την τύχη των πυροπαθών; Μέτρα πρόληψης ενδεχόμενων νέων εστιών φωτιάς; Ή μήπως τίποτα από τα παραπάνω;

Και τώρα ζητάνε την ψήφο μας…


3 σχόλια:

iLiAs είπε...

Η μνήμη του Έλληνα σταματάει, εκεί που αρχίζει το βόλεμα του και οι προεκλογικές παροχές.
Φοβάμαι ότι οι άνθρωποι που θα κουνάν αύριο πλαστικά σημαιάκια, θα τους τη δώσουν.

kammenoi είπε...

Μακάρι να μη βγεις αληθινός, αλλά κι εμείς αυτό βλέπουμε... Δε βλέπω άλλη λύση, κάψτε τη ψήφο,!

Leas είπε...

Το κακό είναι ότι δυστυχώς όλα αυτά θα ξεχαστούν μετά που θα σβήσουν όλες οι φωτιές και μετά τις εκλογές. Και όταν έρθει ο χειμώνας κανείς δεν θα ξανασχοληθεί να οργανώσει την πυροπροστασία μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που θα αρχίσουν πάλι οι πυρκαγιές και τότε θα έχουμε πάλι μία από τα ίδια.

Σε αυτή τη χώρα οι λέξεις "οργάνωση", "πρόνοια", "πρόβλεψη" είναι άγνωστες στο λεξιλόγιο του νεοέλληνα και τον ανίκανων "αρμοδίων" που διαχειρίζονται αυτές τις καταστάσεις.