25/8/07

Εκ του πιεστηρίου



Αυτή τη στιγμή από το παράθυρο της δουλειάς βλέπω τον ουρανό να μαυρίζει από τη φωτιά στην Εύβοια. Σε λίγο θα αρχίσω να παίρνω τηλεφωνήματα από ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι κάπου και δεν έχουν νερό, φαγητό, ελπίδα. Θα προσπαθήσω να βρω έναν δήμαρχο ή έναν νομάρχη ή έναν περιφερειάρχη για να μας μεταφέρει την εικόνα από την περιοχή. Σπαραγμός που δε βγαίνει σε κανέναν "αέρα". Είναι αδιανόητο το πώς σου μιλάνε οι άνθρωποι. Πώς σε παίρνουν και σε εκλιπαρούν να δώσεις μια δημόσια έκκληση για βοήθεια. Δούλευα και στη καταστροφή της Πάρνηθας φέτος και στην καταστροφή της Πεντέλης. Αυτή τη φορά νιώθω περισσότερο από ποτέ ότι είμαστε στο έλεος του Θεού. Ατάκα βγαλμένη από ταινία του Ξανθόπουλου; Δε νομίζω.

Όταν έπεσε το HELIOS κατάφερα έφτασα στον τόπο της τραγωδίας. Ήταν 121 νεκροί και από κει και πέρα οι δημοσιογράφοι ψάχναμε να βρούμε τα αίτια, άλλοτε θρηνώντας άλλοτε φτάνοντας σε ανεπίτρεπτα άκρα. 121, όμως. Τέλος. Τώρα νιώθω απόγνωση. Δεν ξέρω πότε θα σταματήσουμε να μετράμε. Οι πληροφορίες που φτάνουν από χθες μιλάνε για εκατοντάδες ανθρώπους. Όλα είναι απροσδιόριστα, ούτε και αυτοί που είναι εκεί δεν μπορούν να βγάλουν άκρη.

Είναι η πρώτη φορά που δε θέλω να έρθω για δουλειά. Θέλω να κλείσω αυτιά, μάτια και να ξυπνήσω σε 3-4 μήνες. Χθες άκουσα με τα αυτιά μου μια γυναίκα με εγκαύματα να ουρλιάζει στο τηλέφωνο και από τότε δεν μπορώ να το ξεκολλήσω από το μυαλό μου.

Δεν ξέρω ποιος φταίει. Αν θέλετε όμως τις δημοσιογραφικές πληροφορίες αυτές κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο αποσυντονισμού της χώρας. Αυτό άλλωστε υποστηρίζουν και στη κυβέρνηση. Και με την Ελλάδα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τείνω να το πιστέψω. Χθες στις 11 το βράδυ άλλες τρεις εστίες. Σήμερα καινούργιες εστίες και πάλι. Αύριο πάλι; Η ΕΥΠ έχει πιάσει ήδη δουλειά αλλά τους τόσους νεκρούς τι τους νοιάζει;

Το νούμερο είναι ασύλληπτο και οι τυμβωρυχίες έχουν αρχίσει και με εκνευρίζουν. Τηλέφωνα - φάρσες για φωτιές σε Πεδίο Άρεως κτλ καθώς και εκτιμήσεις για το πώς οι φωτιές θα επηρεάσουν τις εκλογές είναι τουλάχιστο γελοία περιστατικά...



Δεν υπάρχουν σχόλια: