27/8/07

Αναδημοσίευση: Σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου.

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο που μας έστειλε ο φίλος μας Η. Μ., δεν είναι η ώρα να του χαλάσουμε το χατήρι...

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ...

Βλέποντας τη μισή Ελλάδα να φλέγεται, και προσπαθώντας να δώσω εξηγήσεις, καταλήγω σε δύο πράγματα : Κράτος και Eμπρηστές.

1-ΚΡΑΤΟΣ

Έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε κράτος... αν είχαμε κράτος (πριν τις 16 Αυγούστου) θα υπήρχε ΠΡΟΛΗΨΗ, θα υπήρχε οργάνωση για διαχείριση κρίσεων, θα υπήρχε προετοιμασία (με αγορά αεροπλάνων, προσλήψεις προσωπικού κτλ.) ... Μετά τις 16 Αυγούστου, έτσι κι αλλιώς ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ δεν έχουμε κράτος ..είμαστε σε προεκλογική περίοδο, και μάλιστα μικρή, οπότε έχει καταρρεύσει το κράτος, δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει κανένας να συντονίζει… άρα, ότι και να γίνει, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί..

2-ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ

...και έτσι ερχόμαστε στο «ότι και να γίνει» .. Πως γίνεται αυτή η καταστροφή? Είναι οικοπεδοφάγοι? (οικόπεδα στα βουνά και στα δάση, όπως και στην αρχαία Ολυμπία, λίγο δύσκολο) .. είναι πυρομανείς? (εντάξει, υπάρχουν πυρομανείς, αλλά είναι δυνατόν να έχουν οργανωθεί τόσο καλά, να έχουν φτιάξει «σύλλογο», και να συντονίζουν τις ενέργειές τους με τέτοια επιτυχία, και να βάζουν ταυτόχρονα φωτιές σε 40 σημεία ?) ... είναι ασυνείδητοι πολίτες? (εντάξει, το ξέρουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς πετάμε το τσιγάρο μας αναμμένο έξω από το αυτοκίνητο..αλλά τέτοια σύμπτωση? Ταυτόχρονα τόσοι ασυνείδητοι μαζί? Σε τόσο απόκρημνα μέρη?) ... είναι τα σκουπίδια? (η Ελλάδα είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος και είναι γνωστό ότι σε μεγάλες θερμοκρασίες, μπορούν να πάρουν φωτιά σκουπίδια που είναι πεταμένα σε ρέματα … και μετά με τον αέρα, οι φωτιές αυτές να εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα... αλλά πως, ξαφνικά, όλα τα σκουπίδια μαζί, πήραν φωτιά) ... είναι πασόκοι? (όσο φανατισμένοι μπορεί να είναι κάποιοι, δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο να βάζουν τόσες πολλές φωτιές, και να καίνε και τα δικά τους σπίτια) ...είναι Τούρκοι που μας κάνουν επίθεση? (νομίζω ότι η κάθε Τουρκία, έχει χιλιάδες άλλους τρόπους να επιτεθούνε, και δεν θα ρισκάρανε να ανάβουν φυτίλια στα βουνά της Ελλάδας) ...

Άρα, τι γίνεται? Ποιος βάζει αυτές τις φωτιές? Πραγματικά αδυνατώ να δώσω μια εξήγηση, οπότε αναγκαστικά καταφεύγω σε «θεωρίες συνομωσίας» ... και γιατί όχι δηλαδή ? Έχουμε δει τόσα πολλά πράγματα (που συνήθως αποκαλύπτονται 20-30 χρόνια μετά) ..άρα όλα μπορούν να συμβούν...

Πυρκαγιά, οικονομική καταστροφή, δημιουργία κρίσης, αποσταθεροποίηση ενός κράτους, μιας χώρας, που αναγκαστικά, για να μπορέσει να «συνέλθει», θα πρέπει να «δανειστεί» λεφτά..από που? από την παγκόσμια τράπεζα, από το διεθνές νομισματικό ταμείο, από άλλα κράτη ... και τελικά, η χώρα αυτή, να μένει «εγκλωβισμένη», να μην κάνει βήματα μπροστά, και να μπορούν «κάποιοι» να την ελέγχουν ..Έτσι δε γινόταν και παλιότερα, στην Νότιο Αμερική, με τους λεγόμενους «οικονομικούς δολοφόνους»? Αν οι ιστορίες που ακούμε τώρα, για τους οικονομικούς δολοφόνους και τις πράξεις τους, τις λέγανε τότε, δεν θα τους πίστευε κανένας ...τώρα όμως, 20 χρόνια μετά, αρχίζουν και γίνονται πιστευτές κα ρεαλιστικές ...Άρα λοιπόν, γιατί να μην αποτελεί η Ελλάδα, στόχο διεθνών «οικονομικών συμφερόντων»? Μπορεί κανείς να μου δώσει μια άλλη εξήγηση, ώστε να μπορέσω να ξεφύγω από τις σκέψεις μου, που με οδηγούν σε «σενάρια συνομωσίας»?

Τέλος, δεν ξέρω αν καταλαβαίνουμε το μέγεθος της συμφοράς... δεν είναι μότο το πράσινο που καίγεται και που μας αφαιρεί οξυγόνο, δεν είναι μόνο τα αρχαία που καίγονται, και που σβήνουν τις μνήμες μας.. δεν είναι μόνο οι ανθρώπινες ζωές που χάνονται ..είναι και η επόμενη μέρα, που βρίσκει χιλιάδες ανθρώπους άστεγους, με καμένα σπίτια, με καμένα όλα τα ζώα τους και τα κτήματά τους (δηλαδή την δουλειά τους και το εισόδημά τους) ... και σε όλους αυτούς, θα ζητηθεί και ψήφος σε 15 μέρες ????????

Μια είναι η λύση (σε πολιτικό επίπεδο – αφού πλησιάζουν και εκλογές τώρα): να σταματήσει ο δικομματισμός.. να μην υπάρχει αυτοδυναμία ... να νοιώσουν τα 2 μεγάλα κόμματα ότι τελείωσε η εποχή τους και ότι ο κόσμος θέλει συνεργασίες κομμάτων, θέλει έλεγχο σε ότι κάνουν ... ώστε ακόμα σε τόσο δύσκολες καταστάσεις, να έχει γίνει τουλάχιστον σωστή πρόληψη, και καλύτερη οργάνωση!!

Για αυτό μαυρίστε τα δύο μεγάλα κόμματα, κάψτε τους… και ψηφίστε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜ. ΑΝΑΓ. ... Να μπούνε ΟΛΟΙ στην Βουλή, να πέσουν τα ποσοστά των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και να αναγκαστούν να κάνουν συνεργασίες με «μικρά» κόμματα ..

Καλή μας τύχη (και κυρίως καλή τύχη στην επόμενη γενιά, στα παιδιά μας)!

Η.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: